نصف كيلو كنافه بايته
3عبوه جيلى اناناس اومشمش
4كوب ماء
مكسرات مجروشه جرش خفيف
زبيب
جوز هند
سمن للتحمير
نعمل الجيلى بإضافه 3 عبوه جيلى الى 4 كوب ماء مغلى ويترك يبرد
(لا يدخل الثلاجه عاوزينه كده سائل)
ثم تحمر الكنافه البايته على نار هادئه (كنافه بايته حتى تتحمر بسهوله وده عن تجربه وممكن تكون بايته بقالها كام يوم كمان بيكون افضل مادام فى الثلاجه )
تحمر الكنافه حتى تصل للون البنى البنى البنى
وتترك تبرد ثم تضاف لها المكسرات والزبيب وجوز الهند وتقلب ثم الجيلى وتقلب جيدا
ثم توضع فى صينيه بسور منخفض مبطنه ببلاستيك وتغلف جيدا بداخلها ونضغط عليها براحه اليد ثم نكبسها جيدا ودى اهم مرحله فيها كبسها جامد جدا
وتوضع بالثلاجه لمده ساعه وبعد خروجها تقطع بسكين حاد قطع بحجم الدومينو
وقدميها لضيوفك بس ماتقوليش انها كنافه سيبيهم يستكشفوا بنفسهم
هههههههههههههههههههههه